#danfossdrives50 
-2018 is een special jaar voor Danfoss Drives en een mijlpaal in onze geschiedenis.

Vijftig jaar geleden was Danfoss het eerste bedrijf dat in serie geproduceerde frequentieregelaars op de markt bracht.

vlt5

- maandag 2 juli 2018 Op Danfoss Drives

VLT5, de eerste in serie produceerde frequentieomvormer ter wereld

• In 1966 werd de beslissing genomen om een ​​5 pk frequentieomvormer te ontwerpen om de snelheid en het koppel van asynchrone elektrische motoren te regelen.
• In 1968 werd een proefproductiepartij van 10 VLT's verzonden naar geselecteerde klanten.
• Om voldoende koeling van de vermogenscomponenten te garanderen, werd het onderste deel van de omvormer ondergedompeld in een tank gevuld met olie. De printplaten met de besturingselektronica waren gemonteerd in een afgesloten ruimte boven de tank.
• De gevoelige elektronische componenten waren dus volledig afgesloten van de buitenomgeving. Dit ontwerp maakte het mogelijk om de drive te gebruiken in zeer stoffige en zware industriële omgevingen. Dit was een belangrijke oorzaak voor het succes in deze vroege jaren en een benchmark voor de volgende generatie drives.
• Deze 1e generatie VLT werd geproduceerd tot 1973, waar een tweede generatie op basis van hetzelfde basisontwerp werd geïntroduceerd. Het ontwerp was nu beter geschikt om te worden geproduceerd in serieproductie van grote hoeveelheden.

2018, een brede gamma van drives ontworpen voor een lange levensduur en indrukwekkende prestaties. Robuuste frequentieregelaars die altijd effectief en betrouwbaar werken ook in de meest veeleisende toepassingen en in de meest uitdagende omgevingen.

Een team of experts staat staat klaar om u de beste ondersteuning te bieden en service te verlenen.

 

 

Sociale media Doe mee

Wilt u met ons communiceren?

Leer ons kennen en neem deel aan het gesprek