Nieuwe versie van de VLT® Motion Control Tool MCT 10: nu beschikbaar

MCT 10 voor snellere monitoring, diagnose, probleemoplossing en beter preventief onderhoud.

Danfoss-MCT10-Status-plugin-window-738-415-px VLT® Motion Control Tool MCT 10 is een interactieve tool voor snelle en eenvoudige online/offline configuratie van een VLT® frequentieregelaar of softstarter met behulp van een pc.

- maandag 18 december 2017 Op Danfoss Drives

U kunt de tool ook gebruiken om het communicatienetwerk te configureren en om een backup te maken van al uw relevante parameterinstellingen.

Met MCT 10 kunt u uw systeem gelijktijdig beheren en configureren en uw gehele systeem effectiever bewaken voor snellere monitoring, diagnose, probleemoplossing (alarmen/waarschuwingen) en beter preventief onderhoud.

De tool is leverbaar in drie verschillende niveaus. De eerste twee niveaus zijn Basic en Advanced.

  • Met de Basic-versie kunt u binnen het project maximaal vier frequentieregelaars aanmaken, terwijl u er met de Advanced-versie 127 kunt aanmaken.
  • Scoping is in de Basic-versie via slechts twee kanalen beschikbaar. In de Advanced-versie loopt dat op tot acht kanalen.
  • Realtime loggen is niet beschikbaar in de Basic-versie, maar wel in de Advanced-versie, via vier kanalen.
  • De configuratie plug-in voor functionele beveiliging, waarmee de functionele beveiligingsoptie grafisch kan worden geconfigureerd, wordt alleen ondersteund in de Advanced-versie.
  • De Advanced-versie biedt ook toegang tot het bestandssysteem van de frequentieregelaar, zodat u de frequentieregelaar- en optiefirmware kunt updaten.
Meer informatie over de compatibiliteit van functies met specifieke frequentieregelaars en regelaarfirmware vindt u in de introductievideo. Klik op onderstaande link.

Versie 4.00 van de MCT 10 tool is nu uitgebracht en omvat nog meer functies voor nog meer gebruiksgemak. De belangrijkste van de vele nieuwe functies zijn de nieuwe Status plug-in en de nieuwe Motor plug-in.

Status plug-in: we hebben de gebruiksvriendelijkheid van de uitlezing van verschillende status- en stuurwoorden, relaisingangen en -uitgangen die via de veldbus toegankelijk zijn, verbeterd. De oorspronkelijke hexadecimale waarden (0x) zijn 'vertaald' naar een grafische weergave. We hebben ze gecombineerd tot één plug-in die u veel meer informatie toont. U kunt meteen zien of een bepaald relais of bit aan of uit is en met welk exact commando de frequentieregelaar is geconfigureerd. Dat bespaart enorm veel tijd, omdat u niet meer eerst de handleiding hoeft te zoeken en de hexadecimale waarde hoeft te vertalen.

Motor plug-in: maakt het gemakkelijker om het benodigde motortype te selecteren en de parameterinstellingen van de frequentieregelaar hierop aan te passen. Selecteer simpelweg het benodigde motortype, waarna de bijbehorende parameters worden weergegeven. Er worden geen parameters overgeslagen omdat ze tot verschillende parametergroepen behoren en in het overzicht vindt u tevens een beschrijving die u helpt bij het instellen van de juiste waarde. De plug-in geeft de relevante parameters voor inbedrijfstelling van de motor weer op basis van de motorconstructie (parameter 1-10 in de frequentieregelaar):
• Asynchroon
• PM, non-salient SPM
• PM, salient IPM
• SynRM

Aangepaste inbedrijfstelling
De grootste toevoeging aan MCT 10 versie 4.00 is zonder twijfel het derde niveau: VLT® Software Customizer.

Zoals de naam al aangeeft, kunt u met VLT® Software Customizer de inbedrijfstelling van de VLT® nauwkeurig afstemmen op uw behoeften. Het is een krachtige tool waarmee u uw configuratie snel kunt voltooien en met de simulator van MCT 10 kunt testen, voordat u de configuratie naar een echte frequentieregelaar uploadt. 

De tool biedt drie hoofdfuncties:
1. Met SplashScreen kunt u een aangepast splash screen maken dat bij het opstarten van de frequentieregelaar wordt weergegeven. U kunt de ingebouwde editor gebruiken om een geheel nieuwe afbeelding te maken of u kunt een bestaande afbeelding importeren uit een bibliotheek of van uw computer en die aanpassen aan de VLT®.
2. Met InitialValues kunt u een nieuwe standaardwaarde voor vrijwel elke parameter instellen.
3. Met SmartStart kunt u een aangepaste opstartwizard maken, waarmee u exact de voor u relevante parameters kunt doorlopen.

MCT 10 installeren

  • Klik op onderstaande link om de Basic-versie van MCT 10 te downloaden
  • Open het gedownloade bestand
  • Voer de cd-toegangscode 12314500 in (voer geen licentiecode in)
  • Vink het vakje 'Install basic version with limited functionality' (Basisversie met beperkte functionaliteit installeren) aan

Om het niveau Advanced of Software Customizer te installeren, klikt u op onderstaande link om contact op te nemen met een Danfoss Drives vertegenwoordiger bij u in de buurt om een licentie aan te vragen. U kunt ook contact opnemen als u vragen hebt over de MCT 10 of verdere ondersteuning nodig hebt.

 

 

 

Sociale media Doe mee

Wilt u met ons communiceren?

Leer ons kennen en neem deel aan het gesprek