Danfoss op de Chillventa-beurs: Uw partner – nu en in de toekomst

Op de Chillventa-beurs presenteert Danfoss de recentste innovaties en toepassingen op het gebied van koel- en klimaatregelingstechniek

- maandag 2 juli 2018 Op Danfoss Cooling

Dit jaar toont Danfoss op de Chillventa-beurs de meest geavanceerde en vernieuwende totaaloplossingen op het gebied van koel-, klimaatregelings- en warmtepomptechniek aan het internationale beroepspubliek. Danfoss presenteert in de vier hoofdsegmenten Food Retail (voedingsdetailhandel), Commercial Refrigeration (commerciële koeling), Industrial Refrigeration (industriële koeling) en Air Conditioning and Heat Pumps (airconditioning en warmtepompen) efficiënte en energiezuinige toepassingen op basis van geavanceerde koel- en regeltechniek. Virtuele presentaties, bijvoorbeeld over klimaatregeling (Danfoss City), moderne retail-outlets (Danfoss Smart Store) of de interactieve koelcel, behoren allen tot de hoogtepunten van onze aanwezigheid op de beurs. Danfoss besteedt niet alleen aandacht aan de verschillende toepassingsomgevingen, maar hecht zeer veel belang aan een persoonlijke en hechte band met haar klanten en partners. Overal ter wereld helpt Danfoss installateurs, OEM's en groothandels bij het adviseren over het optimale gebruik van zijn producten. Daarnaast werkt het bedrijf nauw met hen samen om de huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van koel- en klimaatregelingstechniek in goede banen te leiden en de kansen te benutten.
Zoals altijd vindt u de stand van Danfoss in hal 7, op standnummer 7-126.

Koelmiddelen voor de volgende generatie
Met het oog op de F-gasverordening zal de koelsector in 2018 belangrijke stappen zetten om de CO2-emissies te verminderen en het gebruik van koelmiddelen met een hoge GWP-waarde terug te dringen. Naast een omvangrijk interactief zelfstudieprogramma biedt Danfoss een zeer uitgebreide toolbox. Deze omvat onder meer de Danfoss Coolselector® 2, de app Refrigerant Slider (een schuifindex voor koelmiddelen) en de Lage-GWP Tool (waarmee u kunt controleren welk koelmiddel geschikt is voor welk expansieventiel). Daarnaast zijn er onlinehulpmiddelen, waarmee u de capaciteit van koelmiddelen kunt berekenen en vergelijken, in verschillende talen beschikbaar. Nieuwe regels vragen om nieuwe koelmiddelen. Bezoekers kunnen zich uitgebreid informeren over mogelijke alternatieven en de manier waarop zij de uitdagingen met Danfoss-producten het hoofd kunnen bieden.

Toekomstgerichte oplossingen voor de voedingsdetailhandel
Met intelligente en geïntegreerde oplossingen, variërend van apps tot cloudtoepassingen, biedt de Danfoss Smart Store de oplossingen voor de voedingsdetailhandel van morgen. Ook de Multi Ejector SolutionTM, de nieuwste technologie voor het efficiënte gebruik van CO2 als koelmiddel in alle klimaatzones, verdient bijzondere aandacht. Eveneens te zien op de stand, is het Danfoss expansieventiel van de volgende generatie AKV P, dat werkt volgens het principe van de pulsbreedtemodulatie. Bovendien demonstreert Danfoss de Danfoss Enterprise Services, de 24/7 monitoringoplossing, en introduceert de nieuwste toevoegingen aan het System Manager-portfolio.

Een revolutie op het gebied van commerciële koelingen
Alternatieve koelmiddelen, IoT en levenscycluskosten zijn de pijlers waarop de commerciële koelstrategie van Danfoss gebaseerd is. Het omvangrijke assortiment voor koelcellen en horeca omvat onder meer compressoren, OptymaTM koelmachines, warmtewisselaars, magneet- en expansieventielen, en elektronische regelsystemen en nog veel meer - nu ook voor koelmiddelalternatieven voor R404A en R134A met een laag aardopwarmingsvermogen. Door microchannel-oplossingen die het koelmiddelvolume verlagen te combineren met uiterst efficiënte koelmachines, die ruimschoots aan de eisen van de richtlijn ÖkoDesign 2018 voldoen, helpt Danfoss de totale levenscycluskosten verminderen en de overstap naar nieuwe koelmiddelen vereenvoudigen. Tegelijkertijd maken IoT- en cloudoplossingen het mogelijk koelinstallaties rond de klok te bewaken en te beheren.

Efficiënte oplossingen voor industriele koeling
Bij de industriële koeltechniek staat efficiëntie voorop. Op de Chillventa-beurs presenteert Danfoss nieuwe en innovatieve oplossingen voor deze sector. Zo zijn de platenwarmtewisselaars in een nieuw jasje gestoken, in een compact en flexibel formaat. Ook met de nieuwe oplossingen voor ICF-ventielstations wordt een verdere stap gezet in de richting van efficiënte en klimaatvriendelijke koelingen. Met de Danfoss FlexlineTM producten Danfoss weerspiegeld de wereldwijde noodzaak voor energie efficiënte en klimaatvriendelijke betrouwbare oplossingen voor warmtepompen. Tot slot leveren de allernieuwste technologieën zoals toegepast in de nieuwe serie Danfoss gassensoren een belangrijke bijdrage op de weg naar een duurzamere en veiligere koeltechniek.

Hoge efficiëntie en laag GWP voor koel- en klimaatregelingstechniek en warmtepompinstallaties
Bij de ontwikkeling van technologieën voor koel- en warmtepompinstallaties houdt Danfoss rekening met de normen inzake energierendement en speelt het bedrijf in op de behoefte aan energiebesparingen, de omschakeling op koelmiddelen met een lager GWP en de verwachtingen dat de kosten zullen dalen.
Onze centrifugaal compressoren Danfoss Turbocor® met variabel toerental zijn de eerste ter wereld die werken zonder olie. Ze zijn geoptimaliseerd voor hogere drukverhoudingen en daardoor geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld luchtgekoelde installaties in warme klimaatzones, warmtepompen en warmteterugwinning.

Meer informatie en contact:
Danfoss Cooling
Valentina L’Abbate-Ottaviano
CER – Marketing Communication
Tel.: +49 69 8902140
E-mail: valentina.labbate@danfoss.com

 

Social Media

Danfoss Cool is ons officiële wereldwijde social media kanaal. Doe mee met onze discussies op social media.

 

Sociale media Doe mee

Wilt u met ons communiceren?

Leer ons kennen en neem deel aan het gesprek